Wednesday 31 August 2011

lämnad

Oj, oj vad vi kämpar nu James och jag. Varje morgon skiljs vi åt på förskolan, han sträcker upp armarna mot mig och börjar gråta. Jag säger ett glatt (låtsas) hej då, vänder om och går. Jag vet att han kommer över det under dagen och när jag hämtar honom vill han stanna och leka mera. Men han vet inte det. Det är så svårt att vända honom ryggen när han tittar på mig och undrar varför jag går ifrån honom istället för att plocka upp honom i famnen. Är det någon av er som varit i samma sits och har något råd för hur man lämnar utan tårar?

Saturday 27 August 2011

hade visst glömt


...att man kan göra utflykter även en vardagskväll efter middagen. Tidigare i veckan åkte jag och James med min bror och Malin till stranden. En filt, en termos och ett paket russin. Allt man behöver. Det var solnedgång, glada skratt från hopptornet, några grillade och Malin tog ett fotbad. James vill bara springa. Tror han precis har kommit på frihetskänslan i att springa så långt ögat når. Jag springer efter och försöker så gott jag kan styra honom i rätt riktning.

Nu går vi hemma sjuka både James och jag och alla helgplaner fick strykas. Förskolebacillerna slog till efter bara tre dagar. Det är väl bara att vänja sig antar jag. Hoppas det händer mer hos er i helgen!

Monday 22 August 2011

nyhetsankaret


Min man har fått beskedet att han ska börja använda glasögon på jobbet. Min son provar bågar och försöker hjälpa oss välja. James börjar för övrigt på förskolan imorgon och jag ska på tre dagar få honom att älska det så mycket att han inte märker att han blir lämnad. Killen har blivit så stor, jag hänger inte med ju!

Sunday 21 August 2011

kräftkalaset

Uppdukat.
Påklätt.

Pyntat.

Startskottet har gått.

Schluuuuuurrrp!

Thursday 18 August 2011

ni kollar väl?

Har nu sett två avsnitt av BBC:s tv-serie The Hour och gör tummen upp. Högt upp. Den blir ständigt jämförd med Mad Men eftersom den också utspelar sig på 50-talet bakom en dimma av cigarettrök. Jag tycker inte den känns som en billigare kopia av Mad Men utan som en helt egen serie med mer mörker och så är den ju så underbart brittisk. Liksom i Mad Men har det lagts mycket tid på detaljerna i kostymer och miljöer så visuellt är det en ren fest att titta på. Blev väldigt förtjust i skådespelerskan Romola Garai (se bilden) och måste genast leta upp vad mer hon gjort.

The Hour visas på SVT1, onsdagar klockan 21.00.

Tuesday 9 August 2011

upploppen i London

Tänker på mina vänner och före detta kollegor i London och hoppas de är i säkerhet. Det är ju helt galet hur situationen har eskalerat med upplopp nu över hela landet. Enligt BBC har än så länge 563 personer arresterats i huvudstaden. De sätter eld på folks bostäder, deras affärer och bilar. Över 100 skadade poliser. De krossar rutor och stjäl varor utan en smula skuld i kroppen. Är det inte läskigt att veta hur många människor omkring en som är kapabla till allt det här?! Psykologer hävdar att en person förlorar sin moraliska identitet i en stor grupp, och att känslor som empati och skuld inte längre finns där för att hindra någon att begå olagliga handlingar. Vi människor kan vara riktigt obehagliga varelser ibland. Tycker så synd om alla vars liv plötsligt blivit en tuff kamp för att ha råd att ersätta all förstörelse och de som i värsta fall förlorat sina hem.

Monday 8 August 2011

några bilder bara

En fikastund,

en lugn stund,

en get,

ett par knubbiga knän,

och den första hästmulen jag vågat klappa på många år. Oj vad len den var!