Friday, 6 March 2009

nyfyndat i småsta'n

Tillbaka i London efter en vecka i kära Svedala. Passade på att gå till Skatteverket och be dem ta mig tillbaka efter att jag lämnade dem för tre och ett halvt år sedan. Nu hoppas jag bara att gamla Försäkringskassan ska välkomna mig med öppna armar också. Det finns tydligen de som fått vänta 6 månader efter att de återvänt hem till Sverige. Helt galet. 

Efter Stockholm tog jag tåget söderut och flyttade in med min gamla katt och blev servad av mamma och pappa i några dagar :) Så skönt att byta miljö och ta lite semester från att-göra-listan. Jag roade mig med att fynda i de lokala second hand-butikerna och när saker kostar 10-40 kr så har jag en förmåga att balla ur. Det blev bl.a. lite grejer till mitt framtida lantkök, söta prydnadsföremål, kitschiga tavlor och en helt oväntad engelsk tygsoldat! Förresten är det någon som har koll på vad den här tavlan med zigenarflickan heter och vem som gjort den? Har för mig att den var populär och massproducerades ungefär som fiskargubben och tavlorna med gråtande barn. 
2 comments:

  1. Charles Roka heter han som gjort många zienar tavlor, men jag har ockkså en hemma som är gjord av någon annan, kan inte se på "autografen" vem det är, men roka tavlorna är singerade med "Roka". Vad står det annars?

    ReplyDelete
  2. Åh tack för tipset. När jag googlade på det namnet fick jag se massa zigenartavlor.

    ReplyDelete