Monday, 19 December 2011

den där julkänslan
Source: freshome.com via Emma on Pinterest
Jag börjar tröttna på mitt eviga snack, år efter år, om att jag inte får någon julkänsla. Eller att man inte kan fatta att det är jul så snart. Och jag märker att det inte bara är jag utan åtminstone hälften av alla på Facebook. Andra hälften uppdaterar flitigt sina statusar om nyklädd gran, knäck och pepparkaksbak och bara vräker ur sig mys så att det nästan svartnar för ögonen. Det kanske är lite talande för vår tid ändå det där med att man letar febrilt efter julkänsla och bara man hittar den så ska allt bli bra. Men kanske är det inte något vi kan se eller ta på. Kanske behöver vi sänka våra förväntningar och sluta känna efter så förbaskat. Jag hörde någon klok person på tv säga något i stil med '...Gör det inte för komplicerat och skippa alla måsten, det blir nämligen jul ändå'.

I lördags åt vi julbord på verandan på Grand Hotel, tillsammans med Elizabeth och hennes man. Utanför föll snöflingorna tungt. Elizabeth älskar verkligen jul och har för länge sedan listat ut hur den ska kännas. Hon berättade att hon haft den där julkänslan i ett par månader redan och i hennes hem hinner nog glöggkopparna bara in och vända i ett skåp en stund efter nyår. Det händer nog att julmusiken åker fram i augusti också! Det är härligt att se någon som faktiskt tar vara på julen och inte går och gnäller och undrar vart den håller hus och om den ens kommer bli av i år. Jag inser att jag själv gjort massor av juliga grejer; druckit must, köpt gran, pyntat, lyssnat på julmusik, sett luciatåg, tänt ljus, pysslat med julkort, ätit julmat osv osv men ändå inte lyckats registrera att julen funnits där hela tiden. Från och med idag ska jag suga i mig allt! Ikväll blir det julkonsert på Chinateatern med Bo Kaspers Orkester. Ska sitta på första raden, så nära att om man sträcker sig skulle man kunna "tickle the ivories" enligt min man (dvs. spela piano).

4 comments:

 1. LÅter härligt med julbord på Grand. God jul på dig Emma. Hälsa Elisabeth också.

  //Pia Frissan

  ReplyDelete
 2. Ja det var inte alls dumt. Tack detsamma Pia, God jul och gott nytt år!!!

  ReplyDelete
 3. Precis som när sommaren kommer så kan det alltid bli lite chockartat tycker jag. Så helt plötsligt är det över.

  ReplyDelete
 4. Leila: Jamenvisst, jag är ju precis likadan på sommaren och kan aldrig fatta att det ÄR sommar förrän man är inne på sista veckan. Måste skaka av mig den här dumma fördröjningen!

  ReplyDelete