Jag har längtat efter att göra mina egna kokosbollar liknande de som finns på One Lucky Duck i New York. Jag har sett flera recept i matmagasin och bloggar och blev inspirerad till att göra en egen bounty-liknande version. Den här råa/no-bake trenden fungerar utmärkt för mig som är gluten- och laktosintolerant med endast ett litet kök på landet. I sommarhuset ska allt vara så enkelt som möjligt och när vännerna kommer på besök ska tillagningstiden vara minimal. Dessa kokosbollar är perfekta att fixa dagen innan eller till och med ett par timmar före. Jag rekommenderar att de görs dagen innan om du vill ha dem doppade i choklad, de blir ännu godare efter en natt i kylen. Jag serverar bollarna både med och utan choklad, de är fantastiskt goda och går verkligen åt som smör! De blir helt veganvänliga om du väljer lönnsirap istället för honung och hoppar chokladen.
Så här gör du dina vänner lyckliga:
Rör samman 200 gram riven kokos med 6-7 matskedar rå honung eller maple syrup (jag får ren och rå honung från grannen, den värms aldrig upp vilket innebär att alla enzymer och nyttigheter i honungen bevaras). Den råa honungen har en jättefin och mild smak medan maple syrupen från Mejpel tar fram nötigheten i kokosen, jag använder lite olika beroende på vad jag har hemma i skafferiet. Rör sedan ner 7 matskedar ekologisk kallpressad kokosolja som antingen är rumstempererad och rinnig, eller så värmer du upp den snabbt till flytande konsistens (kan göras i ett vattenbad). Avsluta med att röra ner 1 tesked vaniljsocker och 1 tesked mald kardemumma. Kardemumman är ett måste, tack vare den så kommer alla smaker fram och i kombination med den mörka chokladen så smakar det gudomligt gott. Kokosröran ska nu vara kletig, doppa händerna i vatten och börja sedan att rulla små bollar som du sedan lägger på en bakplåt med bakplåtspapper. Det blir ungefär 25 bollar som sedan läggs in i kylen i 20-30 minuter. Om du vill doppa dem i choklad bryter du upp 200 gram mörk choklad (70%) i bitar och lägger dem i en skål över ett svagt sjudande vattenbad tills chokladen har smält, rör om då och då. Dra undan chokladen från vattenbadet och låt svalna något. Doppa ner en kokosboll i taget och låt chokladen hårdna på ett bakplåtspapper i kylen. Kokosbollarna ska helst förvaras i kylen och står sig upp till en vecka.
I have longed to make my own coconut balls similar to the ones at One Lucky Duck in New York. I have seen several recipes in food magazines and on blogs and was inspired to make my own bounty-like version.This raw/no-bake trend works well for me who is gluten and lactose intolerant with a tiny kitchen at the cottage. At the summer house everything should be as simple as possible, and when friends come to visit the cooking time should be minimal. These coconut balls are perfect to fix the day before or even a few hours before. I recommend that you make them the day before if you want to have them dipped in chocolate, they become even tastier after a night in the fridge. I serve the coconut balls with and without chocolate, so that vegans also can enjoy them!
This is how to make your friends happy:
Mix 200 grams of shredded coconut with 6-7 tablespoons raw honey or maple syrup (my neighbor brings me pure and raw honey,which it is not heated, that means all the good enzymes in the honey are preserved). The raw honey has a really nice and mild flavour while the maple syrup from Mejpel brings out the nuttiness in the coconut, I use different from time to time depending on what I have at home in the pantry and if I want to make them vegan or not. Stir down 7 tablespoons of organic virgin coconut oil that either is at room temperature and already melted, or warm it up quickly to liquid consistency (can be done in a water bath). Finish by adding 1 teaspoon vanilla and 1 teaspoon ground cardamom. The cardamom is a must, combined with the dark chocolate it tastes divinely good. The coconut mixture should now be sticky, dip your hands in water, and then start to roll into balls which you then put on a baking tray with baking paper. You will have about 25 balls to put into the fridge for 20-30 minutes. If you want to dip them in chocolate, break 200 grams of dark chocolate (70%) in pieces and put them in a bowl over a simmering water bath. Pull away the chocolate from the water bath and let cool slightly. Dip one coconut ball at a time and let the chocolate harden on a baking sheet in the fridge. The coconut balls should be stored in the fridge.
No comments:
Post a Comment