Mina föräldrar hade bilen fullastad med grönsaker, möbler och min lillebror när de kom till vår sommarstuga under helgen. Jag bjöd på ett långkok, en köttgryta med spansk chorizo, vitlök, morötter och torkade trattkantareller. Grytan fick stå och puttra i ugnen med lök, lagerblad och chili i 150 grader i 5 timmar som sedan toppades med en skvätt grädde som rundade av smakerna på ett fint sätt. Grytan serverades med ugnsstekta rotfrukter och på ett särskilt fat fanns persilja och rödlök, tomater och saltgurka. Lillebror somnade sedan belåten framför brasan med Elsa vid sina fötter, vi väckte honom när det var dags för fika. Till kaffet serverade jag en blåbärscheesecake med pepparkaksbotten. Sedan var det dags för alla att inta en plats framför brasan och sluta ögonen lite.
My parents had their car loaded with vegetables, furniture, and my little brother when they visited the cottage over the weekend. I had made a slow cooked beef stew with Spanish chorizo, garlic, carrots and dried chanterelles. The stew was left to simmer in the oven with onions, bay leaves and chilli in 150 degrees Celsius for 5 hours and then topped with a dash of cream which rounded off the spicy flavours in a nice way. The stew was served with roasted root vegetables and on the side was a plate with parsley and red onions, tomatoes and pickles. My little brother fell asleep satisfied by the fire with Elsa at his feet, we woke him up when it was time for fika. To the coffee I served a blueberry cheesecake with gingerbread crust. After that it was time for everyone to take a place by the fire, and close their eyes a little.
No comments:
Post a Comment