Sunday 20 May 2007

världsomsegling


HEJ!
Den dar delen av mig som var intresserad av kulturarv har just vaknat till liv efter 2 ars dvala :) Jag har fixat tva veckors volontarjobb ombord pa skeppet Gotheborg som kom till London igar. Det ar ett nybyggt skepp i 1700-talsstil som varit ute pa en varldsomsegling med stopp som Brasilien, Kapstaden, Shanghai och nu senast Nice. En resa som tagit nastan tva ar och snart nar sitt slut i hemmahamnen Goteborg. Det har kanske ar den typ av aventyr du namnde i tidigare inlagg, som man ger sig ut pa sen nar livskrisen kommer och man behover kanna hjartat sla lite hardare. Du kan se lite videoklipp pa expeditiones hemsida dar man far en inblick i livet ombord mitt ute pa en gungande ocean eller att anlanda i en varldshamn som Shanghai. Verkar haftigt och dolaskigt pa samma gang.
Jag gick for att ta mig en titt pa skeppet idag, det ar enormt! Nastan 60 meter langt. Fast med alla skyskrapor som kontrast runtomkring ser det sakert lite mindre ut. Tyvarr missade jag precis vart kungapar som varit pa besok. Jag borjar jobba tillsammans med grannen imorgon och i tva veckor framover. Kanner mig som en 15-arig sommarjobbare hihi :) ADIOS!

2 comments:

  1. wow, det låter jättekul!
    vad innebär det att vara volontär? läste på hemsidan att det kostar 15000sek för att få vara med.

    blir spännande att höra om upplevelserna på skeppet!

    ReplyDelete
  2. oj det var mkt pengar att spara ihop till, men kanske vart det. jag tror inte mina uppgifter som volontar blir overdrivet spannande, jag ska bl a salja biljetter till besokare som vill ga ombord, sta i souvenirbutiken samt "hjalpa" folk ombord, vad nu det innebar. Men det ska bli kul att traffa lite folk fran besattningen och hora om aventyren. Aterkommer med en rapport :)

    ReplyDelete