Monday, 11 June 2007

tider för jordgubbar


Firade mamma i helgen med en tårta. Jag slängde ihop en smarrig skapelse med vaniljkräm på sockerkaksbotten. Från i torsdags har det varit rekordvarmt, så tårtan serverades på kvällen då det "bara" var 25 grader. Annars har det varit omkring 30 grader och det känns som att man ska smälta bort, eller snarare klibbas fast i asfalten. Knävecken svettas, att sitta i skuggan är det enda rätta och ändå finns det galningar som ligger och solar sig utan tanke på det tunna ozonskiktet. Förresten, har du lagt märke till den fina duken som tårtfatet står på? Visst är den fin? Hittade den till mamma, en vit duk i halvvax med rosa rosor på. Hur mer somrigt kan det bli!

2 comments:

  1. mmmmmmmmmmm vad gott det ser ut. Har ocksa atit jordgubbar i helgen men tyvarr inte i tartform. Nar fyllde din mamma? Jag ringde o gratulerade min pappa i fredags och da satt han ocksa och at jordgubbstarta ute pa kvallen :)

    ReplyDelete
  2. mamma fyllde på lördagen. jordgubbarna var goda för att man hade en förväntan på att de ska smaka på ett visst sätt, men egentligen om man blundar så smakar det ännu inte som sommarsöta gubbar. hjärnan längtar efter sommar och övertygar en om att smaken är underbar...

    ReplyDelete