Sunday, 8 February 2009

hemma igen


Tillbaks efter en vecka i snön. Benen är utmattade, kinderna fortfarande rosiga och sinnet härligt nytankat med positiva tankar. Njöt verkligen av skidåkningen, La Plagne har hur många backar som helst, men vi slappade rätt mycket på rummet också med filmer och böcker. Hade ju tur som missade snöstormen i London som lamslog hela transportsystemet. Inga bussar, inga tåg, ingen tunnelbana och knappt en enda bil i rullning! Som svensk har man ju lite svårt att förstå hur man kan vara så dåligt rustad för vinter. Mina kollegor tog sig inte till jobbet så jag missade en ledig dag.


Trots min passion för ost så tror jag en vecka i Frankrike får mig att vilja säga upp bekantskapen med all Camembert och Roquefort. Otroligt vad ost de äter! Runtomkring oss i hotellrestaurangen satt var och varannan gäst och åt fondue eller raclette (en stor halvmåne ost som sitter under en flammande låga och som man sedan skrapar lager efter lager av). Min kost har i en vecka bestått av croissanter och pain du chocolat, crepes med sylt o grädde, pommes frites, öl och vin, ostar och massa blåbärspaj. Nu känner jag mig proppmätt och mer än redo för att leva ett nyttigt asketliv. Ge mig en paprika och lite grönt te! :)

2 comments:

  1. jag hoppas att det där inte var din tallrik med grädde, sylt, grädde och grädde ;)

    ReplyDelete
  2. Johooo :) Även om jag skrapade av lite grädde så kommer jag bara i ett par byxor numera. Men det var det kanske värt! haha

    ReplyDelete