Tuesday, 14 December 2010

jääääs!


Igår kväll började jag baka årets lussebullar. Degen skulle jäsa i 40 minuter. Jag tror min jäste ca 2,5 timmar. Middag, bebis och annat kom i vägen. Sen blev degen utbakad, rullad och snittad och fick jäsa ytterligare 40 minuter. Allt såg ut att vara under kontroll. Sen när jag öppnade ugnsluckan för en sneak peak så hade bullarna tredubblats i storlek och såg ut som om de var redo att ta över världen. De blev i alla fall himla goda och har en saftig fyllning av mandelmassa, smör och apelsinskal. Receptet hittar du här.

4 comments:

 1. Jag funderade på det där med att man borde ha mandelmassa och någonting mer i bullarna...de blir ju så jäkla torra tycker jag.

  ReplyDelete
 2. Jag läste någonstans att man skulle byta ut lite av vetemjölet mot rågsikt för att få saftiga bullar. Jag gjorde det och de blev ändå liiiite torra, men bättre än vanligt. Kesella ska ju annars vara den magiska ingrediensen mot torrt bröd.

  ReplyDelete
 3. Underbart! Min ville inte jäsa alls.. hade dödat jästen med för varm vätska misstänker jag. Blev hårda små minisar. Som smakade lika bra på fyllan ändå. =)

  ReplyDelete
 4. Små lussekarameller alltså. Ja man är ju inte så kräsen med lite innanför västen :) Låter bättre än kebab och snabbmakaroner!

  ReplyDelete