Tuesday, 8 November 2011

badrummet del 4


Min kamera och jag är lite osams numera så ursäkta de suddiga bilderna. Här ser ni i alla fall lite detaljer från det färdiga badrummet. Det känns så häftigt att se resultatet av alla de val man gjorde på vägen. Att det fungerade tillsammans och gav just den känslan vi var ute efter, dvs. ett lite Engelskt, sekelskiftesbadrum som är tillräckligt neutralt för att vi förhoppningsvis inte ska tröttna på det. Jag gillar också att det känns maskulint och påminner mig om att bo på hotell.

Innehållet: 
Till golvet valde vi betongplattan Voltaire i färgen granit från Marrakech Design. Det här var det svåraste beslutet eftersom det finns så många frestande färger och mönster att välja bland. Vi var nära på att välja en grönmönstrad platta istället som kändes mer Engelsk och skulle passa till vårt hus alla mörka trädetaljer. Kanske fegade vi ur men den här ljusgrå vinner nog i långa loppet då den ljusar upp rummet och håller sig neutral.
Väggarna är kaklade med vita plattor i half tile-format från Byggfabriken. Vi valde även deras sockelplatta som kanske är det jag är mest nöjd med i hela badrummet. En detalj som fick hela rummet att kännas rätt tid- och stilmässigt.
Badkaret i svart/vitt heter Victoria och kommer från Westerbergs. Jag blev lite nervös när de bar in karet och det såg så mycket mindre ut än jag väntat mig. Men man ligger/sitter otroligt skönt i det med stöd för hela ryggen och huvudet och nu blev det så luftigt runtom att det känns som rummet blev bredare.
Solvik underskåp från Aspen är i svart ek och med tvättställ i vitt porslin. Det har mycket avställningsyta runt handfatet, två djupa mjukstängande lådor och ett lönnfack med smart förvaring för till exempel smink och smycken.
Alla kranar och blandare är ur Moras serie Classic och i krom. Vi hade nästan identiska blandare tidigare men såg nu till att välja ett svenskt märke för att rörmokare som regel muttrar lite när de ska hitta reservdelar till utländska märken.

Det är en rätt så trevlig känsla att vi i vårt gamla hus har något så sprillans nytt och modernt. Även om man är svag för gamla grejer så säger man ju inte nej till ett välfungerande och fräscht rum med smarta funktioner.

4 comments:

 1. Vilket underbart badrum!
  Tycker ni gjorde rätt val med gråskala på golvet - supersnyggt!

  ReplyDelete
 2. Otroooligt fint! Golvet, badkar med tass, detaljerna på kranen, helkaklade hyllan... Där vill man vara länge!!

  ReplyDelete
 3. Hejsan,
  vilket fantastiskt resultat! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
  Maila mig på vendela.byggla@gmail.com så berättar jag mer!
  /Vendela

  ReplyDelete
 4. Badrummet blev väldigt fint, kul att ni har hittat detaljer som lyfter det en nivå. Jag är som du vet gärna husvakt nästa gång, helst vintertid :)

  ReplyDelete