Monday, 28 November 2011

detta har hänt
Nu följer en liten uppdatering sedan sist. Mitt förkylningsvirus ballade ur lite och gav mig hjärnhinneinflammation. Visserligen den ofarliga varianten men otroligt obehagligt och smärtsamt ändå. Det började med lite ont i nacken och huvudvärk. Sen när jag satt framför datorn blev allting suddigt och jag tyckte det var lite märkligt att jag trots en skärm på 27 tum fick flytta närmre och närmre. Jag gick och la mig och huvudvärken blev värre och det kändes som en yxa försökte klyva huvudet itu. Sedan låg jag en hel dag i mörkret och trodde jag hade migrän och inga tabletter hjälpte. Varje gång jag rörde mig blev jag så illamående att jag kräktes. Åkte till sjukhuset i tisdagskväll och en sköterska tog några prover. Låg i ett rum i fosterställning i sju timmar innan en doktor hade tid att kolla på mig och kunde konstatera hjärnhinneinflammation. Fick åka hem med effektiv smärtlindring men tabletterna gjorde mig jättesömnig plus att kroppen var helt tömd på vätska och energi. Tappade tre kilo på två dagar. Schoff!


Source: ffffound.com via Emma on Pinterest


Förutom att jag fortfarande inte kan sitta längre stunder framför datorn eller tv:n så mår jag mycket bättre nu. Min man har pysslat om mig så fint och jag har fått massa fin omtanke från familjen. I lördags var min pappa här och hjälpte oss förbereda trädgården för vintern. Igår kom brorsan och Malin förbi för en adventsfika och lämnade en stor skål ischoklad i kylen. Det vill säga de där tre kilona jag tappat är snart återfunna. Det kom fram att både Malin och jag tänkt att vi vill börja spela gitarr senaste dagarna, till våra partners stora förskräckelse. Så nu lär det bli efterfest/trubaduraftnar med Emma & Mallan på familjeträffarna framöver :)

Idag kunde jag för första gången på en vecka sköta dagislämningen och James har blivit så duktig och svansar in självmant i lekrummet. Jag iakttog honom genom en glasruta, hur han gick förbi lilla Othilia och lade handen på hennes arm innan han gick vidare. De är så söta. Sen gick jag hem och gjorde mig en stor kopp kaffe och satte igång en glad spellista på hög volym. Det blev en härlig och kreativ dag, en sån jag drömt om så länge.

2 comments:

  1. Vrrr, stackarsstackars katten. Man borde ha mer respekt för baciller än man har. Vem tänker egentligen att förkylning kan vara mycket värre än ont och aj? (Ungefär här får jag ångest över hur slarvig jag är med mina ögon och linser.)
    Skönt att du mår bättre igen.

    ReplyDelete
  2. Oj vad läskigt! Ta det nu riktigt lugnt så sy blir frisk!

    ReplyDelete