Wednesday, 13 June 2012

sardinien

Här kommer bildberättelsen från vår minisemester på norra Sardinien. Vi bodde på Hotel dei Pini som ligger inbäddat i bukten och naturreservatet Porto Conte. Uppifrån luften sett är det en tjock grön matta av strandtallar. Men från bilfönstret ser vi även olivlundar och citronträd. Medelhavet, varför bor man inte här egentligen?

Vattnet var precis sådär turkost som man fantiserat om sedan man var liten.

En av favoritsysslorna, kanske i brist på annat, är ju att glo. Glo, viska och fnissa lite åt vad andra har för sig på stranden. Det var till exempel det där äldre paret som envisades med att ta med full snorkelutrustning 10-20 meter ut i det grunda vattnet just när det blåste som mest. Eller de som marscherade mot stranden med den uppblåsbara krokodilen när det var så gott som badförbud. Och den söta busslasten med engelska pensionärer som dök upp vid frukosten och hade med sig eget te.

På kvällarna tog vi taxi in till gamla stan i Alghero. Här bland gränderna var allt så himla gulligt och Italienskt. Big girl panties som hängde på tork och små gummor som konverserade ifrån sina fönstergluggar. Vi var dock för hungriga för att gå i butiker eller upptäcka staden. Vi gick till den gamla stadsmuren där det ligger fullt med restauranger som erbjuder fantastisk utsikt och solnedgång.

Jag ler. Men egentligen håller vi på med den där traditionella "vilken-restaurang-ska-vi-välja-jag svälter-ihjäl-grejen" och börjar bli på dåligt humör. Man sneglar på de där menyerna och går och går. Man frågar varandra och ingen vill vara ansvarig. Till slut får någon äntligen nog.


Vi testar lokala viner, inte direkt medvetet men här produceras så mycket vin att de är i stolt majoritet på många menyer.

Parma och melon, check!

Svalor som flyger runt och runt på kvällshimlen.


Underbar livlig och lugn stämning på samma gång.

Mjuk sand och pastellfärg på fötterna.

Lokalt öl, inte heller så dumt.
 
Prego! Vi avslutade en härlig semester med pizza och ett glas rött. Man får nästan inte vara i Italien om man inte får i sig det här. Man kan gott undvika pizzan La Americana dock som har pommes frites på.

Nu är det dags att försöka bli vän med det mulna junivädret här hemma i Sverige igen.

3 comments: