Thursday, 14 May 2009

fyndat i antikaffären

Jag lovade ju lite bilder från antikaffären The Timbers i Lavenham...


Så här flott hade en av alla antikhandlare inrett sin hörna hos The Timbers. Tyvärr gör inte bilden stället rättvisa. Här var det fullt med vackra gamla smycken, parfymflaskor och glamourösa accessoarer a la Chanel. Det är kul när någon lagt ner mycket tid och omtanke på skyltningen och här var det som att kliva in i en gammal Hollywoodskådis dressing room.


Fina askar av gamla karamell och cigarettmärken. Vilken skillnad det var på dåtidens logotyper och förpackningsdesign!


Den här söta bambifiguren fick följa med mig hem. Jag såg hur många fina porslinsfigurer som helst, hade gärna köpt upp halva affären. Vet inte vad det är, men jag har ett sug just nu efter att omge mig med massa söta djur. Som liten samlade jag på dem, framför allt sälar och sen blev det töntigt i många år. Nu släpper jag ut den romantiske samlaren igen som vill ta igen förlorad tid!


Vet inte om det var färgen eller utseendet på den här tempelhunden som fick mig att bli kär men jag var tvungen att ha den. Den var del av ett par och jag ångrar djupt att jag inte köpte båda. Dessa Foo dogs, eller Buddhas lejon som de också kallas, bär på mycket intressant symbolik. Enligt Feng shui är det inte bra att förvara dem inne i sitt hem. Oops. Traditionellt ska de stå på varsin sida om en ytterdörr och vakta. Den jag köpte har stängd mun vilket ska betyda att den släpper in goda andar medan den andra med öppen mun håller onda andar borta.


Stackarn får stå här själv utan sin kompis för jag tror inte Mr. vill köra tillbaks till Lavenham och hämta hem honom :-(

5 comments:

 1. jag ser framför mig hela huset proppat med porslinsfigurer. är det ett substitut för alla magasin du varit tvungen att skilja dig från? ;)

  ReplyDelete
 2. förresten var den där gröna hunden hur söt som helst!

  ReplyDelete
 3. haha ja det kanske det är! Mitt rum kommer säkert bli ett kombinerat zoo/arbetsrum :)

  ReplyDelete
 4. Men var har du placerat ditt fantastiska bältdjur? :)

  Nu känns det som att jag inte bara tjuvläser er dagbok, utan som om jag likt en elefant kliver rätt in i den, får man det?

  Satt och blippade igenom vilka länkar som fanns sparade i min mobil - och tada, hittade den här.

  ReplyDelete
 5. Haha bältan lever lite farligt på en glashylla i badrummet :) Vad kul att du kom ihåg den!

  Välkommen in! Och vad trevligt att nu även jag kan kliva rätt in i din blogg :)

  ReplyDelete