Tuesday, 1 September 2009

modets speglingar
På en loppis utanför Kolmården hittade jag för ett tag sedan en underbar modebok från slutet av 60-talet. Det är härligt att bara bläddra i den och njuta av bilderna. Boken behandlar modet från det forntida Egypten fram till 60-talet, allt från sengotikens fransk-burgundiska mode till accessoarernas utveckling genom århundraden.

"Den vanligaste tendensen i dräkthistorien är en strävan att överdriva kroppens proportioner. Kläderna framhäver eller döljer vissa bestämda partier av kroppen för att låta silhuetten komma så nära dagens ideal som möjligt: de omformar och stiliserar."Det är alltså inte mycket som har förändrats genom åren, bara tidsandan.

2 comments:

  1. Spännande det där. Jag sitter och funderar på vad jag skulle vilja överdriva på min kropp... längden såklart. Antingen får jag ge buffaloskor en revival eller bygga på höjden med gigantiska kragar eller hattar... En afro vore ju inte helt fel heller, fast rakad på sidorna så jag inte överdriver bredden på huvudet haha. Är för trött för det här.

    ReplyDelete
  2. Jag älskar att mode förändras. Jag tröttnar snabbt på grejer. Mäblerar ofta om hemma tex. och gud så trist om inget hade förändrats utan bara varit praktiskt.

    ReplyDelete