Wednesday, 6 January 2010

2009 i bilder - del 3


SEPTEMBER


I september flyttar Vera in hos oss och jag hittar inte en enda bild där hon inte är med.


Hon träffar småfolk för första gången och vet inte riktigt hur hon ska vara.


Fina Elizabeth hälsar på och bekantar sig med EoE:s nya bloggmedlem.

OKTOBER

I oktober ägnar jag mig mest åt loppisfynd...


...och köper mormorskängor som aldrig används.

NOVEMBER

I november inleder jag ett spännande samarbete med den förtjusande fröken Linnea!


Jag blir besatt av gamla resväskor och kan inte sluta fynda.


Vera spenderar dagarna i sin egna lilla värld, i sin alldeles egna fåtölj.

DECEMBER

I december blir allting vitt och snöskottningen är det enda som hindrar mig från att gå upp 30 kilo av allt gott jag vräker i mig (underbart att vara gravid med rätt att svulla).


Vi sätter upp en gammaldags tapet och beställer en julgran på Internet.


Jag chockerar alla inklusive mig själv och lagar egen julskinka efter att ha avstått kött i 14 år.

SUMMERING...
Det dröjde till nyår innan jag fattade eller ens orkade reflektera över vad som höll på att hända. Plötsligt satt jag i Sverige med villa, vovve och en praktisk bil, med en bebis i magen och kött på tallriken. Nykter och med rundare kinder. Har en dryg månad kvar tills jag fyller 30 och kanske har jag undermedvetet fått lite bråttom med att samla vuxenpoäng tills dess? Jag har i alla fall upptäckt att varje läskig vuxengrej, som att gifta sig eller köpa hus, känns mindre och mindre dramatisk ju fler man betar av och (tyvärr kanske) blir man inte ett dugg mer mogen av att ha gjort dem. Utan man lallar runt i sitt gamla vanliga jag och bara leker lite vuxen när situationen kräver det. Som när man sitter på barnmorskans rum och inte törs ställa dumma frågor!

7 comments:

 1. What? Kött? Köttkött eller "bara" fiskkött? Oh my kissen. Vilket år.

  Och jag dör litelite när jag sitter här i hyreslägenhet, utan bil, utan körkort, utan man med bara väldigt mycket mage. Tack gode gud att jag fyller 30 först om åtta månader. Jag ska hinna flytta berg innan dess.

  (Å, herregud. Jag känner nästan att jag måste gå och lägga mig på sängen och stirra i taket ett tag)

  ReplyDelete
 2. Oj var ju inte meningen att ge folk ångest! Upp ur sängen Sara!!! Att inte ha bil och körkort ligger väl egentligen helt rätt i tiden ur miljöaspekt sett.

  Det är ju faktiskt himla dumt att 30-årsdagen ska vara en sån måttstock för vad man borde ha gjort och inte. Varje dag i ens liv ska ju räknas och fyllas med kul händelser oavsett vilket år eller vilken sida av 30 det är. Det finns många sätt att leva på och alla sätt är bra utom dom dåliga :) Käckt va?!!

  ReplyDelete
 3. Äsch. Ingen ångest. Det är bara fantastiskt att läsa om allt som hänt och allt som ska hända. Jag är glad för dig och för Scott! :)

  Jag har egentligen inga föreställningar om vad som ska ha hänt till min 30-årsdag. Däremot tänker jag att jag ska vara pinnsmal, ha lockigt hår och vita tänder när min barndomsbästis gifter sig 19/6. Well, det lär inte hända.

  ReplyDelete
 4. Va rolig du är Emma! Jag förstår precis vad du menar...haha! /Linnea

  ReplyDelete
 5. Får jag använda bilden av mig på facebook? Har haft samma bild där i två år snart! Fin retuch! /L

  ReplyDelete
 6. Linnea, doooo it! Dags att uppdatera :)
  Sara, sommarbröllop är ju alltid bra att ha som motivation och mål. Du kommer säkert överraska dig själv i år och trippa in på festen helnöjd, pinnsmal eller ej.

  ReplyDelete
 7. Jag gick ju ner fem kilo till ditt bröllop Emma... som jag sedan lyckades gå upp igen helgen efter....men fin var jag! Vattenmelonsdieten är väldigt effektiv! Den innebär att man, de sista tre dagarna (innan bröllopet) byter ut två mål mat om dagen till enbart vattenmelon(obegränsad mängd). Rekomenderas starkt! / Linnea

  ReplyDelete