Tuesday, 22 February 2011

the in-laws

Igår vinkade vi adjö till mina svärföräldrar som åkte hem till England. De måste kommit minst tre timmar för tidigt till flygplatsen. Så oroliga att de skulle försova sig. Nervöst vankande från klockan 7 till 9 innan taxin kom. En påse med smörgåsar att ta med och två vattenflaskor. I år fyller de 65 Janet och George, men pensionärer har de hunnit vara i några år redan. Å ena sidan är de ett par riktiga "gamlingar", (se bara på tofflorna de förvarar hos oss!) å andra sidan är de bland de mest aktiva människor jag känner. Golf, Konstkurs, Flower arrangement, Franska, Historia, Städar och hjälper äldre, Cykeltur varje söndag, Hiking, Grönsaksodling de tar hem priser för, listan kan göras hur lång som helst. Imorgon blir jag ett år äldre och kanske visare. Jag ägnar en liten tanke åt hur jag vill att mitt liv ska se ut när jag är dubbelt så gammal som nu.

3 comments:

  1. lite gulligt att de har ett par tofflor som väntar hemma hos er:) hoppas man själv blir en aktiv pensionär!

    ReplyDelete
  2. Tycker också det här med tofflorna är så himla rart! Min pappa är pensionär. Varje gång jag skriver eller säger det måste jag lägga till bisatsen att han fick gå i pension med full pension när han var 60. Pappa är ju ingen...pensionär liksom. Fast han är ju det. Hursom. Herregud, han har aldrig haft så mycket att göra som nu när han är ledig. Han röjer i trädgården, han har börjat på gubbgympa, han gym:ar, han har blivit värd på gymet, han köper skidor och skidar för första gången på 30 år. Han lever verkligen. Precis så hoppas jag att det blir!

    ReplyDelete
  3. Det låter ju skitkul. Det kanske ligger något i det där att bli pensionär i förtid för då är man nog inte redo att ta det alltför lugnt utan vill hitta på massor. Jag undrar vad mina päron ska hitta på. Har en känsla av att pappa hamnar på soffan till en början och mamma vill ut och härja :)

    ReplyDelete