Sunday 26 July 2009

tips på utflykter & god mat

I helgen var svärföräldrarna på besök i storstaden. Här kommer lite tips på utflykter ni gärna kan göra då man får besök av vänner & familj.


Fjäderholmarna lockar med teater

båten passerar förbi Gröna Lund

lunch på Strömma Krog

smaskiga rejäla köttbullar med gräddsås & lingon

på promenad på Djurgården och Rosendals trädgård

inspiration för trädgården
dahlior i olika former

ekologiska godsaker
Jag hade planerat för att vi skulle ut till Fjäderholmarna för att se Bruden som visste för lite och som tur var lättade molnen och vi kunde ha en picknick i solen. Det var publikrekord och stämningen var hög. Har alltid gillat Peter Magnusson och här är han lika charmig & rolig som annars. Det var mysigt att sitta på en ö med vågorna som kluckade medan måsarna skrek och flög över våra huvuden. De stora färjorna passerade utanför och kvällsolen värmde. På lördagen åkte vi ut till Velamsund, ett naturreservat med en vacker promenadslinga utmed vattnet. På vägen kan man njuta av vackra hus och den fina skärgården. Fika gärna på Långa Raden, en lugn oas med en liten hamn. Här skulle jag gärna fira en fest eller två! Kan även varmt rekommendera Strömma krog på Värmdö. Har bara åkt förbi där med båt och alltid tänkt att jag ska åka dit och äta någon gång och i helgen blev det äntligen av. God mat i en enkel miljö med båtarna som åker förbi på kanalen. Är man ändå på Värmdö så passa på att besöka Gustavsberg där de har flera porslins-outlets där man kan hitta gammalt & nytt. På kvällen tog vi en drink på Rival, här kan man sitta på hotellets balkong & njuta av läckra drinkar. Sedan bar det av till Gondolen som lockar med en oslagbar utsikt som imponerar även på svärfar och mat som gör svärmor glad! Vi avslutade helgen med en långpromenad på Djurgården som är som vackrast i sin sommarskrud. Börja gärna vid Djurgårdsbrunn och vandra utmed vattnet till Rosendals trädgård, ta en fika i deras belönade kafeteria och fortsätt sedan till Prins Eugens Waldemarsudde där man kan njuta av fotouställningar av vår käre prins.

1 comment:

  1. Vilken bra stockholmsguide! Perfekt timing eftersom även jag får besök av svärföräldrarna om en vecka och behövde tips på utflyktsmål.

    ReplyDelete